Pintura: Jesús Manuel Moreno

Carregant Events
  • Aquest event ja ha passat.

Pintura: Jesús Manuel Moreno

Detalle pintura El Cartel Blanco

Jesús Manuel Moreno Montero va néixer a Socuéllamos (Ciudad Real, Espanya) el 3 de setembre de 1956. Amb 3 anys els seus pares el traslladen a València, on viurà fins als 23 anys. Allà estudiarà Belles Arts a la llavors Escola Superior de Sant Carles. Al setembre de 1975, acabats de complir els 19 anys realitza la seva primera exposició individual a la Sala CITE del Ministeri d’Informació i Turisme a València. Uns mesos abans havia obtingut el Premi Estil de Pintura, que va ser portada al diari Las Provincias. Compagina amb els seus estudis de Belles Arts els de Magisteri, acabant tots dos en el període de quart anys comprès entre 1974 i 1978. Durant el curs 1978-79 és professor interí de Dibuix a l’Institut Juan de Garay de València, on havia cursat el Batxillerat, havent tingut com a professor, entre d’altres, a Juan Renau (1913-1990).

El 1979 obté, en successives oposicions lliures, la agregadoria i la càtedra de Dibuix de Batxillerat, traslladant-se a Barcelona, ​​participant activament en els moviments artístics del moment (Transvanguardia) i per ampliar estudis (litografia a l’Escola Llotja amb Javier Argimon, i pintura a l’Escola Eina amb Ràfols Casamada). Abans del seu trasllat per sis anys a Barcelona es veu obligat a fer el servei militar a Granada, on coneixerà Concha Jiménez que serà la seva esposa. En els 16 mesos de la mili. coneix al Galerista Flascó Morales que el posarà en contacte amb l’avantguarda pictòrica granadina.

Serà a Barcelona on participarà per primera vegada en una exposició d’art postal (mail art) a la primera sala Metrònom, estant present, des de llavors, en la col·lecció Thous.

A partir de 1987 trasllada el seu domicili, primer a Armilla i després a Granada. En els 20 anys que va durar el seu domicili a Granada, va aprofitar per investigar diferents tècniques plàstiques com el gravat calcogràfic, el fotograma, la xilografia i els acoblaments escultòrics. Igualment publica a la premsa diària i de divulgació articles relacionats amb l’art i el seu ensenyament. Les seves últimes exposicions individuals a Granada, van tenir lloc a Contemporània Centre d’Art. Entra en contacte amb Antonio Pérez Pineda, que va ser el seu professor a València, que li dirigeix ​​la seva tesi doctoral juntament amb la professora de la Universitat d’Almeria, María Mirall Muriel, sobre lexicografia del llenguatge del Dibuix (Lexicó de Dibuix. Qualificació: excel·lent cum laude)
Amb el suport de la Conselleria d’Educació de la Junta d’Andalusia va coordinar la I Exposició Internacional d’Art postal a Granada Homenatge a Federico García Lorca.

L’any 2007 torna amb la seva família a València. Com a membre de l’Associació Culturarte, participa assíduament en les tertúlies programades en diferents seus de la ciutat (http://culturarte.wordpress.com/). Presenta individualment pintures de petit format en l’Estudi Pintor Baptista: Disputant amb Apel·les (2009). (http://estudiopintorbautista.wordpress.com/)

gener 13 2017

Details

Date: 13 - gener - 2017
Event Categories:
Event Tags:,
Website: Visit Event Website

Venue

Casa de Cultura

Carrer de Santa Teresa, 10
Puçol, València 46530 Espanya

+ Mapa de Google

Phone:

961421949

Schedule

  • del 13 de gener de 2017
  • al 3 de febrer de 2017
  •